Idealnie słodkie, chrupiące. Doskonałe do śniadaniówki i jako przekąska w ciągu dnia. Do środka można dodać ulubione dodatki - orzechy, suszone owoce.
SKŁADNIKI:
- 1 puszka skondensowanego mleka
- 1 kg mieszkanki płatków zbożowych
- suszone owoce, orzechy
- gorzka czekolada
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Do płatków dodać suszone owoce - żurawina, rodzynki, pokrojone śliwki, morele, daktyle i orzechy.
Mleko podgrzać aż zrobi się mocno płynne - nie zagotować. Dodać do płatkow i wymieszać. Przełożyć masę do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym piekarniku (góra-dół) 120 C przez 60 minut.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i rozsmarować na wierzch wystudzonych batoników przed pokrojeniem.
SMACZNEGO:)

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz