15 listopada 2025

Pieczona owsianka z dynią

 


Pieczona owsianka to idealne rozwiązanie na śniadanie do pracy - wystarczy upiec wieczorem, lub też doskonała propozycja na ciepłe jesienne śniadanie. Puree z dyni nadaje jej kremowej konsystencji, dodatek cynamonu sprawia że pięknie pachnie i oczywiście wyśmienicie smakuje. Polecam konsumować z dodatkiem naturalnego jogurtu i miodu.


SKŁADNIKI:

- 1 jajko
- 120g puree z dyni
- 100 ml mleka
- 6 dużych łyżek płatków owsianych
- garść żurawiny

Dodatkowo:
- jogurt naturalny
- 1 łyżka miodu

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Jajko i puree z dyni dokładnie wymieszać. Dodać mleko, płatki owsiane i żurawinę. Wymieszać. Przelać do foremki wysmarowanej olejem. Ja używam małych szklanych pojemników z pokrywką aby rano zabrać do pracy:)

Owsiankę pieczemy w nagrzanym piekarniku 180 C (góra-dół) przez 30 minut.

SMACZNEGO:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz