Pieczona owsianka to idealne rozwiązanie na śniadanie do pracy - wystarczy upiec wieczorem, lub też doskonała propozycja na ciepłe jesienne śniadanie. Puree z dyni nadaje jej kremowej konsystencji, dodatek cynamonu sprawia że pięknie pachnie i oczywiście wyśmienicie smakuje. Polecam konsumować z dodatkiem naturalnego jogurtu i miodu.
SKŁADNIKI:
- 1 jajko
- 120g puree z dyni
- 100 ml mleka
- 6 dużych łyżek płatków owsianych
- garść żurawiny
Dodatkowo:
- jogurt naturalny
- 1 łyżka miodu
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Jajko i puree z dyni dokładnie wymieszać. Dodać mleko, płatki owsiane i żurawinę. Wymieszać. Przelać do foremki wysmarowanej olejem. Ja używam małych szklanych pojemników z pokrywką aby rano zabrać do pracy:)
Owsiankę pieczemy w nagrzanym piekarniku 180 C (góra-dół) przez 30 minut.
SMACZNEGO:)

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz