4 marca 2021

Wafle z masą krówkową

 


Chyba zapomniane, proste i PYSZNE;) Kojarzą się z dzieciństwem chociaż wtedy były przekładane masą czekoladową - takie też musze zrobić. Dziś z masa kajmakową i w klasycznym kształcie trójkątów. 



SKŁADNIKI:
- wafle duże kwadratowe
- puszka masy kajmakowej


SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Każdego wafla pokrywamy cienką warstwą masy kajmakowej tak aby pokryła wszystkie dziurki. Obie strony stykających się wafli musza być pokryte kremem. Oczywiście nie nakładamy kremu na wierzchnie wafle.

Gotowe wafle owijamy folia spożywcza i obciążamy książkami tak aby leżały na całej powierzchni. Pozostawiamy na ok 2 godziny. Wafle zmiękną a masa nie wypłynie.   
Wafle kroimy na trójkąty. 

SMACZNEGO:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz