To będą nasze drugie ulubione babeczki tuż za bananowym. Idealnie pasowały do święconki z pomarańczową polewą.
SKŁADNIKI:
- 3 jajka
- 100g brązowego cukru
- 125 ml oleju
- 100 ml mleka
- 200g mąki
- 60g mąki migdałowej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 marchewki
Polewa:
- 1 łyżka soku pomarańczowego
- 4 łyżki cukru pudru
- barwnik pomarańczowy
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Jajka ubić z cukrem. Dodać mleko i olej. Wymieszać do połączenia.
Mąkę połączyć z mąką migdałową i proszkiem do pieczenia. Dodawać do masy jajecznej po łyżce. Wymieszać aż wszystkie składniki dokładnie się połączą - ale nie za długo.
Marchewkę zetrzeć na małych oczkach. Dodać do ciasta i delikatnie wymieszać.
Ciastem napełnić papilotki na muffinki do 3/4 wysokości.
Babeczki pieczemy w nagrzanym piekarniku 180 C przez 20 minut.
Polewa:
Sok pomarańczowy dokładnie wymieszać z cukrem pudrem i barwnikiem aż do uzyskania oczekiwanej konsystencji (można dodać więcej cukru lub soku jest konsystencja jest zbyt lejąca lub gęsta). Polewą udekorować wystudzone babeczki.
SMACZNEGO:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz