23 sierpnia 2020

Ciasto jogurtowe z truskawkami



Bardzo proste i wypróbowane ciasto z letnimi owocami. Delikatne i puszyste i bardzo słodkie:)



SKŁADNIKI:

- 3 jajka
- 150g cukru
- cukier waniliowy
- 150g masła
- 150g gęstego jogurtu
- 250g mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 500g truskawek


SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Masło utrzeć z cukrem na puszysty krem. Dodać jajka jedno po drugim i dokładnie wymieszać aż masa będzie jednolita. Dodać jogurt. 
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodawać po łyżce do masy. Wymieszać do połączenia składników. Nie mieszać za długo. Ciasto będzie gęste. 
Ciasto wyłożyć na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Na górze poukładać truskawki.

Ciasto pieczemy w nagrzanym piekarniku 180C przez 45 minut. 

SMACZNEGO:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz