26 kwietnia 2017

Racuchy z jabłkami

Idealne na śniadanie, podwieczorek czy kolacje. Uwielbiamy je całą rodziną i możemy zajadać codziennie. Wyśmienicie smakują oblane syropem klonowym.


SKŁADNIKI:

- 2 jajka
- 100g cukru
- 250ml mleka
- 2 łyżki oleju
- 300g mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2-3 jabłka



SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Jajka ubić na puszystą pianę. W trakcie ubijania dodać cukier. Zmniejszyć obroty miksera i wlać mleko i olej. 
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodawać po łyżce. Wymieszać aż ciasto będzie jednolite.
Jabłka obrać i pokroić w małe plasterki. Wymieszać z ciastem.

Ciasto wylewać łyżką na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu (średnia moc palnika). Smażyć na złoty kolor (aż zaczną powstawać pęcherzyki powietrza) i przewrócić na drugą stronę.

SMACZNEGO:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz