Na szybko i bardzo słodko - ale kokosanki chodziły za mną już długo.
SKŁADNIKI:
Ciasto kruche:
- 300g mąki
- 150g cukru pudru
- 3 żółtka
- 150g masła
Beza kokosowa:
- 3 białka
- 100g cukru
- 150g wiórków kokosowych
- 100g dżemu malinowego
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Ciasto:
Wszystkie składniki przełożyć do miski i szybko zagnieść ciasto. Ciasto owinąć folią i wstawić na godzinę do lodówki.
Schłodzone ciasto rozwałkować i przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika 170C i piec około 10 minut - musi pozostać blade.
Beza kokosowa:
Białka ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodawać porcjami cukier i ubijać aż powstanie gładki krem. Dodać wiórki kokosowe i wymieszać.
Ostygnięty sód smarujemy dżemem malinowym i wykładamy na niego krem kokosowy.
Ciasto wstawiamy do nagrzanego piekarnika 170C i pieczemy przez 45 minut.
SMACZNEGO:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz