Kolejny sposób na dojrzałe banany i drugie śniadanie:) Polecam z masłem orzechowym, syropem klonowym lub ulubionymi owocami.
SKŁADNIKI:
- 2 jajka
- 100 ml oleju
- 3 banany
- 100 ml jogurtu greckiego
- 240 g mąki
- 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1 łyżka miodu
- gorzka czekolada
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Jajka ubić na puszystą masę. Dodać olej i jogurt. Banany rozgnieść widelcem i dodać do masy jajecznej,
Mąkę połączyć z sodą oczyszczoną i dodawać do masy po łyżce. Wymieszać aż masa będzie jednolita. Dodać miód.
Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Czekoladę drobno pokruszyć i obsypać wierzch ciasta.
Ciasto pieczemy w nagrzanym piekarniku 180 przez 50 minut. Studzić w uchylonym piekarniku.
SMACZNEGO:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz