Ulubione puszyste ciasto z wykorzystaniem resztki jagód i dodatkiem kruszonki. Idealne nawet kilka dni później;)
SKŁADNIKI:
Ciasto:
- 4 jajka
- 60g cukru
- cukier waniliowy
- 80ml oleju
- 210g mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- jagody
- 4 jajka
- 60g cukru
- cukier waniliowy
- 80ml oleju
- 210g mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- jagody
Kruszonka:
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki mąki
- 1 łyżka cukru
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Ciasto:
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodać olej. Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia. Dodawać do masy po łyżce, wymieszać tylko do połączenia składników.
Ciasto wyłożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodać olej. Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia. Dodawać do masy po łyżce, wymieszać tylko do połączenia składników.
Ciasto wyłożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Jagody wymieszać z cukrem i mąką. Wyłożyć na wierzch ciasta.
Kruszonka:
Wszytkie składniki umieścić w misce. Palcami wyrobić kruszonkę i obsypać ciasto.
Ciasto pieczemy w nagrzanym piekarniku 180 C przez 30 minut.
SMACZNEGO:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz