Nadal dnia! Nadaje piękny pomarańczowy kolor i słodki smak. Racuchy to nasze ulubione śniadanie a dodatek dyni i cynamonu nadaje jesiennego zapachu w domu:)
SKŁADNIKI:
- 2 jajka
- 100g cukru
- 250 ml mleka
- 200g puree z dyni
- 300g mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 jabłko
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Jajka ubić na puszystą pianę. W trakcie ubijania dodać cukier. Zmniejszyć obroty miksera, wlać mleko i dodać puree z dyni.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodawać po łyżce. Wymieszać aż ciasto będzie jednolite.
Jabłka pokroić w małe plasterki. Wymieszać z ciastem.
Ciasto wylewać łyżką na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu (średnia moc palnika). Smażyć na złoty kolor (aż zaczną powstawać pęcherzyki powietrza) i przewrócić na drugą stronę.
SMACZNEGO:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz