1 października 2021

Bananowe ciasteczka z czekoladą



Ekspresowe w przyrządzaniu. Szybko się pieką. I równie szybko znikają po wystygnięciu:)))



SKŁADNIKI:

- 120g masła 
- 80g brązowego cukru
- 40g cukru
- 1 banan
- 200g mąki
- pół łyżeczki sody oczyszczonej
- 50g gorzkiej czekolady


SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Miękkie masło utrzeć z cukrem do powstania jasnej puszystej masy. Banan rozgnieść widelcem i dodać do masy, utrzeć do połączenia. Mąkę połączyć z sodą oczyszczoną i dodawać porcjami do masy. Miksować aż wszystkie składniki się połączą. 
Czekoladę pokroić na drobne kawałeczki i dodać do ciasta.
Płaską blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto wykładać łyżeczką na blachę w odstępach od siebie.

Ciasteczka pieczemy w nagrzanym piekarniku 180C przez 8-10 minut. Do złotego koloru. Po upieczeniu są miękkie. Twardą po wystygnięciu.

SMACZNEGO:)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz