SKŁADNIKI:
- 120g masła
- 80g brązowego cukru
- 40g cukru
- 1 banan
- 200g mąki
- pół łyżeczki sody oczyszczonej
- 50g gorzkiej czekolady
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Miękkie masło utrzeć z cukrem do powstania jasnej puszystej masy. Banan rozgnieść widelcem i dodać do masy, utrzeć do połączenia. Mąkę połączyć z sodą oczyszczoną i dodawać porcjami do masy. Miksować aż wszystkie składniki się połączą.
Czekoladę pokroić na drobne kawałeczki i dodać do ciasta.
Płaską blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto wykładać łyżeczką na blachę w odstępach od siebie.
Ciasteczka pieczemy w nagrzanym piekarniku 180C przez 8-10 minut. Do złotego koloru. Po upieczeniu są miękkie. Twardą po wystygnięciu.
SMACZNEGO:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz