26 grudnia 2019

Bezowe choinki


Alternatywa dla pierników na która rzuciły się wszystkie dzieci i nie tylko;) lekkie słodkie pyszne... 



SKŁADNIKI:

- 4 białka
- 200g cukru
- barwnik spożywczy


SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Białka ubić na sztywna pianę. Pod koniec ubijania dodać po łyżce cukier i nadal ubijać aż piana będzie gładka i błyszcząca. 
Na koniec można dodać dowolny barwnik spożywczy i delikatnie wymieszać. 

Pianę przełożyć do rękawa cukierniczego. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i wyciskać z piany choinki zachowując odstępy gdyż beza rośnie. Udekorować cukrowymi ozdobami. 

Choinki pieczemy w nagrzanym piekarniku 120C przez  ok 1,5 godziny. 

Po upieczeniu wyjąć do wystudzenia. 

SMACZNEGO:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz