7 września 2019

Kaszka manna z borówkami



Szybkie i smaczne śniadanie. Do zrobienia z dowolnymi owocami które mamy pod ręką. U mnie obowiązkowo prażone migdały:)

SKŁADNIKI:

- 1 szklanka mleka
- 2 łyżki kaszy manny
- 1 łyżka cukru
- miód
- borówki
- migdały w płatkach


SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Do garnuszka wlewamy mleko i podgrzewamy. Dodajemy kasze manną i cukier. Ciągle mieszamy aż do zagotowania. Przykręcany palnik i mieszamy przez kilka minut. Kaszka powinna być pół płynna. 
Kaszkę przelewamy do miseczki i studzimy. Migdały parzymy przez kilka minut na suchej patelni. 

Przestudzoną kaszkę dekorujemy miodem, borówkami i prażonymi migdałami. 

Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz