3 maja 2017

Bananowe racuchy


Nadszedł weekend majowy i majówki. A podczas wypraw i zabaw nie można zapomnieć o drugim śniadaniu, przekąskach czy podwieczorku. Najlepsze to takie, które można jeść nie przerywając zabawy;) Polecam naturalnie słodkie, puszyste i pyszne o każdej porze dnia bananowe racuchy. Jedzone przy stole wyśmienicie smakują z jogurtem i miodem.


SKŁADNIKI:

- 2 jajka
- 1 banan
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 5 łyżek mąki
- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka oleju


SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Bana rozgnieść widelcem. Jajka ubić na puszystą masę. Zmniejszyć obroty miksera i dodać banana, jogurt, mąkę, proszek do pieczenia i olej. Wymieszać do połączenia składników - nie za długo.
Patelnię rozgrzać na średniej mocy palnika. Racuchy smażyć bez tłuszczu z obu stron na złoty kolor.

SMACZNEGO:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz