Marchewkowe wypieki wciągnęły mnie tej jesieni w całości. Babka z dodatkiem jabłka jest wilgotna, sycąca i PYSZNA!!!
SKŁADNIKI:
- 3 jajka
- 200g cukru
- 180ml oleju
- 250g potartej marchewki
- 1 jabłko
- 320g mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Marchewkę potrzeć na drobnych oczkach. Jabłko pokroić na małe kawałki.
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Dodać olej, marchewkę i jabłko. Wymieszać.
W osobnym naczyniu połączyć mąkę i proszek do pieczenia. Bardzo delikatnie dodawać do masy i mieszać tylko do połączenia składników.
Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Babkę pieczemy w nagrzanym piekarniku 180 C przez 45 minut (do suchego patyczka).
Wystudzoną babkę ozdobić lukrem.
Wystudzoną babkę ozdobić lukrem.
SMACZNEGO:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz