Pachnie obłędnie, smakuje wyśmienicie!! Po prostu obowiązkowa pozycja tej jesieni.
SKŁADNIKI:
- 100g masła
- 100g cukru
- cukier waniliowy
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 2 jajka
- 200g musu dyniowego
- 250g mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 75ml mleka
- 2 - 3 jabłka
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
- 250g mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 75ml mleka
- 2 - 3 jabłka
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodać ekstrakt waniliowy, jajka i mus dyniowy. Wymieszać do połączenia.
Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia. Dodawać do masy po łyżce aż poprzednia się połączy. Dodać mleko i wymieszać aż ciasto będzie jednolite.
Jedno jabłko obrać, pokroić na małe kawałki. Dodać do ciasta i wymieszać.
Ciasto przelać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch poukładać kawałki jabłek nie obranych ze skórki (ładniejszy efekt po ułożeniu jak jabłka są ze skórką).
Ciasto pieczemy w nagrzanym piekarniku 180 C przez 30 minut.
SMACZNEGO:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz