Śniadanie w jesiennym stylu - jabłka, cynamon, jogurt, trochę kakao i pożywne płatki crunch - ja skorzystałam z gotowy:)
SKŁADNIKI:
- 500ml naturalnego gęstego jogurtu
- 3 łyżki miodu
- 2 łyżki kakao
- jabłko
- 1 łyżka cukru
- 1 łyżeczka cynamonu
- płatki crunch
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Jogurt wymieszać z miodem. 3/4 jogurtu przełożyć do miseczek. Do pozostałej części wsypać kakao i wymieszać. Przełożyć do miseczek na białą częścią jogurtu.
Jabłko obrać i pokroić w kostkę. Pokrojone jabłko podgrzać w garnuszku z cukrem i cynamonem ciagle mieszając na małym ogniu ok 2-3 minuty.
Biało-czarny jogurt udekorować płatkami chrunch i uprażonych jabłkami.
SMACZNEGO:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz