19 czerwca 2017

Racuchy z barówkami



Racuchy to jeden z ulubionych posiłków mojego dziecka:) Te z borówkami wyjątkowo - tylko nie wiem czy większy jest ubaw z zabarwionych rączek na niebiesko z borówek czy tak wyśmienicie smakują;)



SKŁADNIKI:

- 2 jajka
- 50g jogurtu greckiego
- 150ml mleka
- 100g mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 100g borówek


SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Jajka ubić na puszystą pianę. Ciągle mieszając dodać jogurt. Jak się połączy z jajkami dodawać po łyżce mąkę na przemian z mlekiem. Na koniec dodać proszek do pieczenia i wymieszać aż masa będzie jednolita. Wsypać borówki i delikatnie wymieszać łyżką.

Racuchy piec na średnim ogniu, bez tłuszczu po około 1 minucie z każdej strony do uzyskania złotego koloru.


SMACZNEGO:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz