10 kwietnia 2020

Czekoladowe cisteczka brownie


Siedzenie w domu zmusza do kreatywnego sprzedania czasu - również w kuchni. Ciasteczka idealne na podwieczorek, zastąpią wszystkie słodycze świata. A każdy czekoladożerca się w nich zakocha:)


SKŁADNIKI:

- 50g masła
- 150g gorzkiej czekolady
- 2 jajka
- 150g cukru
- 50g mąki
- pół łyżeczki proszku do pieczenia



SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Masło roztopić w garnuszku. Zdjąć z palnika. Dodać 100g połamanej czekolady i mieszać aż czekolada się rozpuści. Odstawić do wystygnięcia.
Jajka z cukrem obić na puszystą masę. Dodać rozpuszczoną czekoladę i delikatnie wymieszać aż masa będzie jednolita.
Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia. Dodać do czekoladowej masy i wymieszać aż do połączenia.
Resztę czekolady drobno pokroić i wsypać do ciasta.
Ciasto wstawić do lodówki na 15 minut.

Dużą blachę wyłożyć papierem do pieczenia.

Schłodzone ciasto łyżką nakładać na blachę zachowując odstępy.

Ciasteczka pieczemy w nagrzanym piekarniku 180C przez 12 minut. Po upieczeniu sa nadal bardzo miękkie. Odstawić do wystudzenia wtedy zastygną.


SMACZNEGO:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz