19 kwietnia 2020

Muffinki z pokruszoną czekoladą







Specjalne Pidżamersowe muffinki na urodzinki. Nie mogły być całe czekoladowe więc tylko pokruszona czekolada:)



SKŁADNIKI:

- 2 jajka
- 150g cukru
- cukier waniliowy
- 125ml oleju
- 200ml mleka
- 300g mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 50g gorzkiej czekolady




SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:


Muffinki:
Jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubić mikserem na bardzo puszystą masę. Dodajemy olej i mleko.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną. Dodać do masy jajecznej i dokładnie wymieszać aż masa biedzie gładka i jednolita.
Czekoladę drobno pokroić i dodać do ciasta. Wymieszać.
Za pomocą łyżki wypełniamy papilotki na muffinki ciastem do 3/4 wysokości.


Muffinki pieczemy w nagrzanym piekarniku 180C przez 15 minut. 


SMACZNEGO:)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz