4 sierpnia 2018

Ciasto twarogowe z brzoskwinią i borówkami



SKŁADNIKI:

- 100g twarogu półtłustego
- 2 łyżki śmietany 18%
- 50g roztopionego masła
- 50g cukru
- cukier waniliowy
- 200g mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 brzoskwinie
- borówki


SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA

W misie miksera umieścić ser, śmietanę, roztopione masło, cukier i cukier waniliowy. Zmiksować aż wszystkie składniki dokładnie się połączą. W osobnym naczyniu wymieszać mąkę z puszkiem do pieczenia i dodawać do masy serowej po łyżce. Mieszać aż ciasto będzie gładkie i jednolite.

Brzoskwinie obrać i pokroić na ósemki.
Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch ułożyć brzoskwinie i borówki.

Ciasto pieczemy w nagrzanym piekarniku 170C przez 35 minut.

SMACZNEGO:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz