Idealne na śniadanie, podwieczorek czy kolacje. Uwielbiamy je całą rodziną i możemy zajadać codziennie. Wyśmienicie smakują oblane syropem klonowym.
SKŁADNIKI:
- 2 jajka
- 100g cukru
- 250ml mleka
- 2 łyżki oleju
- 300g mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2-3 jabłka
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Jajka ubić na puszystą pianę. W trakcie ubijania dodać cukier. Zmniejszyć obroty miksera i wlać mleko i olej.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodawać po łyżce. Wymieszać aż ciasto będzie jednolite.
Jabłka obrać i pokroić w małe plasterki. Wymieszać z ciastem.
Ciasto wylewać łyżką na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu (średnia moc palnika). Smażyć na złoty kolor (aż zaczną powstawać pęcherzyki powietrza) i przewrócić na drugą stronę.
SMACZNEGO:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz